Links   Route   Contact   

Activiteiten


Het vakantiepark is gelegen nabij National park Kellerwald.

Vanuit het vakantiepark is het prachtig wandelen, ATB´en en paardrijden.
Op het vakantiepark is tevens een bezoekerscentrum Kellerwald Uhr aanwezig bemand door rangers van het National Park.

Kies in het linkermenu welke activiteit u nader wilt bekijken.

 

Activiteiten

Het Nationaal Park Kellerwald-Edersee

Dit eerste nationale park van Hessen is een 5700 hectare groot natuurgebied, het  ligt in het noordelijke deel van het district Waldeck Frankenberg aan de rand van het Sauerland. Hier vindt u nog de laatste grote samenhangende loofbosgebieden van Midden-Europa.

Het unieke natuurparadijs in Noord-Hessen aan de rand van Sauerland is het resultaat van tientallen jaren geschiedenis van natuurbescherming en bosbouw.
Er zijn meer dan 50 met beuken bedekte heuvels en dalen met bosweiden waar kristal heldere beekjes doorheen kronkelen. Hier staan nog eiken, waarvan er enkele duizenden jaren oud zijn 
Als getuigenissen van de laatste ijstijd zijn er met stenen en rotspuin bezaaide vlaktes. Op weg door het park komt u plantensoorten zoals verschillende soorten orchideeën en de pinksteranjers tegen.

Naar het gebied van het nationale park voeren talrijke wandelroutes waarop veel te ontdekken valt. In de rust en eenzaamheid van dit enorme bos kom je slechts zelden andere wandelaars tegen.

Onder het motto de natuur zijn gang laten gaan, blijven gevelde bomen liggen.
Hierdoor krijgen zeldzame insectensoorten, waaronder vele soorten kevers, de kans zicht te ontwikkelen.

Wandelroutes
De bijzonderheden van het nationaal park bereikt u langs de gemarkeerde wandelwegen. Vanaf de wandelparkeerplaatsen van het nationaal park zijn rondwandelingen met dieren- of plantensymbolen aangeduid. 
Door het nationaal park lopen de regionale hoofdwandelwegen "Kellerwaldsteig" aangeduid met K en "Urwaldsteig-Edersee" weergegeven door UE.
Om kennis te maken met het leven in het Nationalpark Kellerwald-Edersee is de Quernstweg aan te bevelen, deze looproute gaat  van zuid naar noord door, het woud. 
Hier vandaan kan men ook wandelen naar de Quernstkapelle, deze kerk is volledig opgebouwd uit materialen uit het woud.

Kellerwald Uhr
Vlakbij de vakantiehuisjes  is het bezoekerscentrum Kellerwald Uhr aan de bosrand van het Feriendorf Frankenau gelegen. Men kan hier veel uitleg krijgen over de geschiedenis en de toekomst van het nationaal park. Op een virtuele excursie leert u de flora en fauna en het leefgebied van de regio kennen. Ook liggen er folders over alle activiteiten in dit gebied. Tevens is hier het startpunt van de wandelingen door het Kellerwald onder begeleiding van een boswachter.
Wandelen met uw hond is in deze omgeving van het Sauerland zeker de moeite waard, zodat u en uw hond in alle rust kunnen genieten van de prachtige natuur. Op tal van plekken is het onaangelijnd wandelen met de hond mogelijk.